Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 33, 1.8TD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 33, 1.8TD

Колеги, може ли малко инфо за Алфа33 1.8 ТД. Колата е 90 г.
    Добри ли са тези мотори на Алфа, защото доколкото разбрах това е единствения дизел на Алфа 33 ( VM82A)
    Благодаря Ви !
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

33,1.8ТД

Това е двигателя на Алфа 164 2.4 ТД но с 3 цилиндъра /редови/ за да се побере в коша на бензиновия боксер! Мотора е прост,дори по прост от на мотокар,няма ангренажен ремък,няма верига а коляноновия вал задвижва разпределянето със зъбни колелета! Безупречно работи, но слабото място са подгряващите свещи,които са на много неудобно място и ако някоя изгори запалването е много трудно. Друго слабо място на тези мотори и сравнително късия живот до 200х. и после ...ремонт,който пък е сравнително скъп!!!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: Alfa 33, 1.8TD

Първоначално публикувано от todorgg
      Добри ли са тези мотори на Алфа, защото доколкото разбрах това е единствения дизел на Алфа 33 ( VM82A)
      Благодаря Ви !
      БЕЗСМЪРТНИЯ АВТОМОБИЛЛЛЛЛЛ!!!!

http://www.facebook.com/VenturaGarage
      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

пфу
        2011 Giulietta MA-ex
        1995 155 1.8 TS 8V
        2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Благодаря Ви !
          Да не си решил да купуваш такава
          Fiat Punto 1.9 JTD
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
          sigpic

Comment

Благодаря Ви !
            Ако си търсиш мога да ти докарам една която е супер. С ел пакет, страшни джанти и спортен вид. Супер е и за 500 - 700 лева става много читава. ЗЕЛЕНА! Нови гуми и т.н......

http://www.facebook.com/VenturaGarage
            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Да, мисля да взема такава Алфа. Благодаря за инфото колеги.
              Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

Знам, че повдигам тема на четири години, но на скоро ми стана интересно какво представлява този двигател.
                От мненията до тук разбрах, че е VM мотора на 164, но с три цилиндъра. Най-вече ми е интересно как изглежда в коша на 33
                В интернет не намерих никакви снимки и ще се радвам, ако някой има такива и ги сподели.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Иво Кръстев Покажи съобщение
                  Знам, че повдигам тема на четири години, но на скоро ми стана интересно какво представлява този двигател.
                  От мненията до тук разбрах, че е VM мотора на 164, но с три цилиндъра. Най-вече ми е интересно как изглежда в коша на 33
                  В интернет не намерих никакви снимки и ще се радвам, ако някой има такива и ги сподели.
                  Седи грозно и глупаво, има ужасен звук, и с дизела се губи чара на 33-ката. Тук май никой си няма такъв екземпляр.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Колега имах такава да 3цилиндрова е мн тежак мотор 3та серия са с интерколер 84 кс а 2ра серия са мисля 74кс ето и снимки но не на моята
                    Attached Files
                    Алфа Ромео 33 със сърце от 145-1.7 16v ,33-1.7 16v Imola, 33-1.7 8v, ex33-1.8тд
                    155 2.0 16v 150hp Super
                    146 1.9 jtd fl

Comment

Първоначално публикувано от Plamen33 Покажи съобщение
                      Колега имах такава да 3цилиндрова е мн тежак мотор 3та серия са с интерколер 84 кс а 2ра серия са мисля 74кс ето и снимки но не на моята
                      Браво, много чист мотора на тая снимка, наживо никога не съм виждал чист дизел на 33-ка
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Пацо трябваше да е запазиш брат щеше да си уникат еи така само за изгледи
                        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от Plamen33 Покажи съобщение
                          Много благодаря за снимката!
                          Честно казано не си го представях така.

Преди време мисля, че тук във форума се продаваше една такава, но снимки на мотора нямаше и от тогава се чудя как би изглеждал редови двигател в кош на 33.

Междувременно намерих някаква картинка из нета.
                          Attached Files
                          sigpic

Comment

Продаваше се една,ако не се лъжа беше на колегата bager ама отиде за скрап. винаги ми е било интересно да видя 33 с такъв двигател,но не мисля,че ще е в този живот.
                            Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                            Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                            Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Аз знам една, първа серия в красна поляна-сива.Още е в движение но едва ли за дълго
                              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Working...
                              X